Mi a 3D CBCT?

A 3D Cone Beam CT-vel az egyes területek külön-külön, rávetülések nélkül több irányból is megtekinthetők. A hagyományos röntgenhez képest, torzítással nem kell számolni, a képek 1:1 méretarányából adódóan pontos mérések végezhetők. Rétegfelvételeket, úgymond “szeleteket” állíthatunk elő a kívánt területről, illetve 3D rekonstrukciót készíthetünk. Továbbá nem csak a csont mennyiségéről, de a minőségéről is informálódhatunk.

Tekintse meg kis filmünket Dr. Jeney Judit RTL-es szerepléséről ahol
a CBCT felvétel volt a téma.

MIT JELENT A 3D CBCT VIZSGÁLAT?

Külön-külön megtekinthető területek

A 3D Cone Beam CT-vel az egyes területek külön-külön, rávetülések nélkül több irányból is megtekinthetők.

Méretarányos mérés

A hagyományos röntgenhez képest, torzítással nem kell számolni, a képek 1:1 méretarányából adódóan pontos mérések végezhetők.

Rétegfelvételek előállítása

Rétegfelvételeket, úgymond “szeleteket” állíthatunk elő a kívánt területről.


3D rekonstrukció készítése

3D rekonstrukciót készíthetünk az adott területről, a rétegfelvételek mellett.

Információ a csontról

Bonyolult anatómiájú, c-formájú csatornák megtalálhatóak, feltárhatóak és kitisztíthatóak

Jelentkezzen be most rendelőnkbe!

BEJELENTKEZÉS ONLINE
BEJELENTKEZÉS TELEFONON

Mi az amiben a mi készülékünk egyedinek számít?

A készülék különlegessége a borotvaéles, tökéletesen kiértékelhető felvételek mellett abban rejlik, hogy a letérképezendő mező alakja nem a szokványos henger, hanem egy egyedi háromszög alakú hasáb. A felvételi mező alakjának köszönhetően a felesleges, állcsonton kívül eső területekről nem készül felvétel, így az amúgy is kis mértékű sugárterhelés, további 10-12%-al csökken.

Mekkora a sugárterhelés?

A hagyományos CT felvételekkel jelentős dózis érte a pácienst. Cone Beam CT-t használva ennek körülbelül 1%-a, ami nagyságrendileg már megegyezik a fogászatban eddig használt, hagyományos képalkotó eljárások sugárterhelésével. A szkennelési fázis 20-40 másodpercet vesz igénybe, majd az ezt követő rekonstrukciós idő is nagyon rövid.

Vélemények

Gabriella Major

Maximális odafigyelés és kedvesség! Én és a fehérköpeny szindrómám 🙂 teljesen meg van elégedve a szolgáltatás minőségével, munkatársak szakértelmével és türelmével! Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!

Balázs Marosfalvi

Professzionális és figyelmes fogászati rendelő!
A legújabb technológiákat alkalmazzák, és a sok éves kiváló szakmai tapasztalatuknak köszönhetően kiemelkedő szolgáltatást nyújtanak. Különösen a gyökérkezelés területén bizonyítottan az egyik legjobb választás. Mindenkinek bátran ajánlom!

Tófalvy Péter (Tofi)

Gyorsan kaptunk időpontot, mindenki nagyon kedves volt és rendkívül türelmesen és figyelmesen bántak a lányommal, aki így egyáltalán nem félt a fogorvosi kezeléstől.

Verdes Jánosné

Sajnos nagyon sokáig halogattam a fogászati kezelést, míg akkora gond lett, hogy a korábbi fogorvosom nem tudta megoldani. Az Endocenterhez is szkeptikusan, fenntartásokkal érkeztem, de már az első kezelések után látszott, hogy mennyire profik. Ők maguk, és az eszközeik, gépeik is. Empatikusak, partnerként kezelnek, minden műveletet megbeszélnek a pácienssel is.

Elérhetőség

1132 Budapest, Visegrádi u. 13. 1.em.5.