A rendelőnk specialitásaként jegyzett mikroszkópos gyökérkezelés esetén, szintén elmondható, hogy a kezelés árát nagyban meghatározza szükséges-e a csatornából betört műszert, csapot, régi gyökértömést eltávolítani. A fentiek alapján belátható, hogy minden eset egyedi.

A gyökérkezelések során a fertőzött pulpaszövettel, amely a csatornában található számos fertőzést (Creutzfeld-Jacob kór) vihetünk át egyik betegből a másikba, ha több páciensnél használjuk ugyanazt a tűt. Kimutatható, hogy még a modern sterilizációs eljárásokkal sem sterilek a tűk (ezért használunk pl. egyszer használatos érzéstelenítő tűket).

Miért használunk egy tűt többször az endodonciában, mikor ugyanezt az érzéstelenítésben elképzelhetetlennek tartjuk? Sajnos a Nikkel-Titán gyökérkezelő tűk igen drágák, ezért sokan többször használják ezeket a műszereket. Angliában már betiltották, hogy a fogorvosok többször használják a gyökérkezelő tűket.

Rendelőnkben bevezettük, hogy egy Ni-Ti tűt kizárólag egyszer használunk.
Nem utolsó sorban ezzel a tűtörés lehetőségét is a minimumra csökkentettük!

Miben nyújt többet a mikroszkópos gyökérkezelés?

Akár 30-40-szeres nagyítás

A nagyítás adta pontossága miatt a legprecízebb módon elvégzett beavatkozások közé tartozik.

Látható részletek

A fogorvos belelát a csatornába, így nem marad vissza gyulladt, fertőzött szövet.

Minimális foganyag veszteség

Elég kisebb lyukat fúrnunk, így a fogból több saját foganyag marad meg.

Több gyökércsatorna található

A nagyőrlő fogaknál gyakran előforduló járulékos csatornák könnyen megtalálhatóak és feltárhatóak.

Komplikált eset is kezelhető

Bonyolult anatómiájú, c-formájú csatornák megtalálhatóak, feltárhatóak és kitisztíthatóak.

Betört műszer is eltávolítható

Olyan speciális beavatkozások is elvégezhetőek, mint a betört műszer eltávolítása.

A mikroszkópos gyökérkezelés menete

Az első lépés

A kezelendő fog fizikális vizsgálata (kopogtatás, nyomás, szondázás). Ezután következik a szükséges érzéstelenítés. Számunkra nagyon fontos, hogy az érzéstelenítés se okozzon kellemetlenséget, ezért a szúrás előtt az ínyt is kissé elzsibbasztjuk.


A második lépés

A kofferdam felhelyezése. Ezt követően a szükséges védőfelszereléseket (szemüveg, köpeny) odaadjuk a pácienseknek és elkezdődik a tényleges gyökérkezelés. A kezelés ideje alatt mindig tudatjuk a páciensekkel, hogy körülbelül hol tartunk és mi történik éppen a foggal. Annak érdekében, hogy a kofferdám fentléte mellett is tudjunk kezelés közben kommunikálni, minden esetben adunk a kézbe egy kis eszközt, amit megnyomva megáll a kezelés és tudjuk orvosolni az esetleges problémát.

A harmadik lépés

Maga a gyökérkezelés nagy vonalakban: a bemenet kialakítása, csatornák megkeresése, csatornák feltágítása, mechanikai tisztítás, kémiai fertőtlenítés, lezárás.


A negyedik lépés

A gyökérkezelés során szükséges röntgen felvételt is készíteni, ez körülbelül a felénél történik egy másik kezelő helyiségben.

Az ötödik lépés

A fog lezárása után lekerül a kofferdam, beállítjuk a megfelelő magasságot a fognak, hogy ne legyen magas.

A hatodik lépés

Végezetül megtekinthető a fotódokumentáció, amit a kezelés során készítünk.


Jelentkezzen be most rendelőnkbe!

BEJELENTKEZÉS ONLINE
BEJELENTKEZÉS TELEFONON

Miért jobb a mikroszkópos gyökérkezelés, mint a hagyományos?

A fog repedése kizárható

Mikroszkóppal a repedés kizárható, amely köztudottan sok gyökérkezelés sikertelenségének az oka.

Hatékony újrakezelés

Hatékonyan tudjuk eltávolítani a régi, fertőzött gyökértömést.


Ön is nézheti a kezelést

A kezelés végén megmutatjuk a képeket, de akár kezelés közben is követheti monitoron az eseményeket.

Fogak megőrzése

Sokkal kevesebb foganyag vesztéssel jár, mint a hagyományos gyökérkezelés.


Tekintse meg kis filmünket a Mikroszkópos gyökérkezelésről.

Gyakori kérdések és válaszok a mikroszkópos gyökérkezelésről

A mikroszkópos gyökérkezelés a legprecízebb beavatkozások közé tartozik, időigényesebb, mint egy hagyományos gyökérkezelés, emiatt egy alkalom 2 óra hosszat vesz igénybe. Fontos azonban tudni, hogy általában 2 (ritka esetben 3 alkalom) alatt kész a csúcstechnológiájú gyökérkezelés. Régebben 6-7 alkalommal is gyógyszert cseréltek a fogban. 

VÁLASZ: Általában 4-6 hétnek szükséges eltelni, esettől függően ez változhat.

A gyökérkezelés nem fájdalmas beavatkozás, ám ettől függetlenül első alkalommal szinte minden esetben adunk érzéstelenítőt, hogy elkerüljük a lehető legkisebb kellemetlenséget is.

Mert a még fel nem tárt területek, csatornák kezelés közben kellemetlenséget okozhatnak a páciensnek.

A kofferdam gumi felhelyezése előtt a kezelt oldallal ellentétesen egy úgynevezett “ráharapókát” helyezünk be a páciens szájába (természetesen igény szerint) amire ráharap, így a kezelés időtartama alatt az ízület, illetve a rágóizmok minimális terhelésnek vannak kitéve.

Vélemények

Gabriella Major

Maximális odafigyelés és kedvesség! Én és a fehérköpeny szindrómám 🙂 teljesen meg van elégedve a szolgáltatás minőségével, munkatársak szakértelmével és türelmével! Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!

Balázs Marosfalvi

Professzionális és figyelmes fogászati rendelő!
A legújabb technológiákat alkalmazzák, és a sok éves kiváló szakmai tapasztalatuknak köszönhetően kiemelkedő szolgáltatást nyújtanak. Különösen a gyökérkezelés területén bizonyítottan az egyik legjobb választás. Mindenkinek bátran ajánlom!

Tófalvy Péter (Tofi)

Gyorsan kaptunk időpontot, mindenki nagyon kedves volt és rendkívül türelmesen és figyelmesen bántak a lányommal, aki így egyáltalán nem félt a fogorvosi kezeléstől.

Verdes Jánosné

Sajnos nagyon sokáig halogattam a fogászati kezelést, míg akkora gond lett, hogy a korábbi fogorvosom nem tudta megoldani. Az Endocenterhez is szkeptikusan, fenntartásokkal érkeztem, de már az első kezelések után látszott, hogy mennyire profik. Ők maguk, és az eszközeik, gépeik is. Empatikusak, partnerként kezelnek, minden műveletet megbeszélnek a pácienssel is.

Elérhetőség

1132 Budapest, Visegrádi u. 13. 1.em.5.